STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Luxottica, deţinătorul brandului Ray-Ban, va produce Google Glass

Ochelarii inteligenţi ai Google vor fi fabricaţi de Luxottica Group, deţinătorul brandurilor Ray-Ban şi Oakley, în urma unui parteneriat încheiat între cele două companii, transmite Mediafax.

descărcare (1)Luxottica, cel mai mare producător de ochelari la nivel mondial, a anunţat că înfiinţează în acest scop echipe de design, dezvoltare şi fabricare a produselor, relatează Bloomberg. Tehnologia Google Glass include un ecran, cameră video şi sistem audio într-un dispozitiv mic montat pe o ramă de ochelari, la nivelul ochiului.

Google, aflat în căutarea unor noi clienţi pentru serviciile destinate dispozitivelor mobile, a intensificat eforturile făcute pentru a demonstra că ochelarii pot atrage un număr mare de utilizatori. Dispozitivul a beneficiat de o mare atenţie din partea presei, dar este şi criticat din cauza capacităţii de a înregistra imagini sau de a distrage atenţia utilizatorilor.

„Luxottica are o istorie impresionantă de peste 50 de ani, în care a proiectat, fabricat şi distribuit unele dintre cele mai bine-cunoscute branduri de ochelari. Suntem încântaţi să colaborăm cu ei pentru promovarea Glass pe piaţa ochelarilor inteligenţi”, a declarat Astro Teller, directorul Google X, laboratorul unde a fost dezvoltat pentru prima oară dispozitivul Google Glass.

Brandurile Ray-Ban şi Oakley vor fi incluse în colaborarea cu Google Glass, potrivit celor două companii. Google s-a asociat şi cu asigurătorul Vision Service Plan în vederea pregătirii oftalmologilor pentru ramele Glass cu lentile corectoare de vedere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.