STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Lukoil a adus o platformă care poate fora la adâncimi de peste 11 kilometri în Marea Neagră

Lukoil a adus în Portul Constanţa o platformă de 30.000 de tone care poate fora la adâncimi de peste 11 kilometri, pentru a continua programul de explorare derulat în două blocuri din platoul continental românesc al Mării Negre.

lukoil111Acesta este un pas important în procesul de iden­ti­ficare a potenţialelor rezerve de hidrocarburi din cele două perimetre concesionate de Lukoil, Rap­so­dia şi Trident, şi vine după ce ruşii au executat studii seismice în Marea Neagră.

Faptul că Lukoil Overseas, divizia internaţională de explorare şi producţie a grupului petrolier rusesc Lukoil, a angajat o platformă de foraj care acum se află în Portul Constanţa în­seam­nă că ruşii au semnale din studiile făcute care-i încura­jează să meargă mai departe cu activitatea de explo­rare.

Nava pe care Lukoil a angajat-o se numeşte Development Driller II, iar potrivit informaţiilor disponibile la bordul acesteia pot lucra 176 de oameni, are o greutate de peste 30.000 de tone, poate opera în ape cu adâncimi de aproape 2.300 de metri şi are capacitatea de a fora sonde la peste 11.400 de metri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.