STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB, Management, Leadership

Ludwik Sobolewski, fostul preşedinte şi director general al bursei de la Varşovia, este noul director general al BVB

Ludwik Sobolewski, fostul preşedinte şi director general al bursei de la Varşovia, a fost numit, luni, director general al Bursei de Valori Bucureşti, scrie Mediafax. 

El a a fost demis în ianuarie 2013 de la conducerea bursei de la Varşovia, în urma acuzaţiilor privind un conflict de interese prin susţinerea finanţării unui film în care iubita sa urma să joace rolul principal.

Sursă: m.wyborcza.biz
Sursă: m.wyborcza.biz

Sobolewski a condus bursa din Varşovia timp de şapte ani, în perioada 2006 – 2013, după ce anterior, între 1994 – 2006, a fost vicepreşedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

Fostul director general al Bursei de Bucureşti Victor Cionga a fost revocat din funcţie la finalul lunii martie după numai şapte luni de mandat, administratorii BVB apreciind că restructurarea operatorului pieţei de capital nu a înregistrat un progres suficient de rapid. Cionga a mai stat încă două luni în funcţia de director general, însă atribuţiile sale au fost preluate temporar de directorul general adjunct Alin Barbu.

Piaţa de la Varşovia este cea mai mare bursă din Europa Centrală şi de Est, cu o capitalizare de 167,4 miliarde euro, de opt ori mai mare faţă de cea a BVB, de 21,1 miliarde euro. La Varşovia sunt listate 442 de companii (din care 45 sunt străine), în timp ce pe piaţa reglementată de la BVB sunt cotate acţiuni emise de 79 de companii (dintre care 2 sunt companii străine).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.