STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, construit de asocierea Tehnostrade – Spedition UMB pentru 95 de milioane de euro

CNADNR a semnat cu asocierea Tehnostrade – Spedition UMB, patronată de Dorinel Umbrărescu, un contract de 419,4 milioane lei (95,3 milioane euro), fără TVA, pentru proiectarea şi construcţia lotului 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, de 22,1 de kilometri între Deva şi localitatea Ilia.

Sursă: incomemagazine.ro
Sursă: incomemagazine.ro

Contractul, atribuit prin licitaţie deschisă, are o durată de proiectare de şase luni şi un interval de execuţie de doi ani, perioada de garanţie fiind de patru ani.

Pentru 85% din valoarea eligibilă a contractului a fost solicitată o finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, diferenţa urmând să fie asigurată de la bugetul de stat.

Lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene Salini – Secol, lotul 3 consorţiului Teloxim Con SRL (controlată de omul de afaceri Theodor Berna) – Comsa SA (Spania) – Aldesa Construcciones SA (Spania) – Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB- Tehnostrade, contractele având o valoare totală estimată la peste trei miliarde de lei (circa 680 milioane euro), fără TVA, pentru cei peste 70 de kilometri.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.