STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Liviu Voinea: „Creditul fiscal este o masura de crestere economica”

Liviu VoineaMasura guvernului privind creditul fiscal este vazuta ca o posibilitate de crestere economica si de stimulare a cererii interne.

„Este o masura de crestere economica si nu cred ca cineva din aceasta tara nu doreste sa avem crestere economica”, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, in cadrul unei emisuni, ieri seara, la postul national TVR. „Este o masura de stimulare a cererii interne, o masura de care economia are nevoie ca sa creasca mai puternic (…) De ea beneficiaza toti cetatenii, chiar daca se adreseaza celor cu venituri mai mici, in aceeasi economie traiesc si cetateni cu venituri mai mari si, daca cel cu venituri mai mici are bani ca sa cumpere, finanteaza locurile de munca, inclusiv pe cele cu venituri mai mari”, si-a continuat argumentarea Liviu Voinea. El a precizat ca este nevoie de cerere interna si a subliniat ca, anul trecut, contul curent a fost ajustat cu 3%.

„In 2013, a avut loc o ajustare semnificativa a contului curent, de la 4% din PIB la 1% din PIB. Deficitul fiscal bugetar a ramas la 2,5%, e adevărat, s-au plătit arieratele, s-a făcut o ajustare fiscala, dar acolo, in zona de 2%, ceea ce inseamna ca toata ajustarea contului curent, de 3% din PIB, a provenit din zona sectorului privat, adica sectorul privat s-a contractat cu 3% din PIB”, explica ministrul delegat. In opinia sa, „era datoria oricarui guvern sa vina cu masuri care sa stimuleze sectorul privat, atat pe partea de consum, cat si pe partea de investitii”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.