STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Privatizare & Retrocedare, Piata de Capital - BVB

Listarea Romgaz va începe luni la Bucureşti şi Londra

Oferta Publică Iniţială a Romgaz va începe luni prin vânzarea a 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe titlu, atât pe Bursa de la Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra.

Sursă: www.capital.ro
Sursă: www.capital.ro

In şedinţa de vineri a Guvernului a fost stabilit intervalul de preţ pentru vânzarea titlurilor, statul estimând să obţină între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro).

Oferta este programată să înceapă pe 21 octombrie şi va dura nouă zile lucrătoare, până pe data de 31 octombrie.

Pentru micii investitori este rezervată o tranşă de 15%, adică până la 10.000 acţiuni, diferenţa de 85% fiind alocată investitorilor instituţionali.

De asemeni, pentru micii investitori vor fi acordate discount-uri de 5% pentru ordine plasate în prima săptămână şi de 3% pentru a doua săptămână.

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, a afirmat că se aşteaptă la o suprasubscriere având în vedere că Romgaz este o companie bună, profitabilă şi „are viitor”, însă în ceea ce priveşte acţiunile care vor fi vândute pe Bursa de la Londra nu există o cotă prestabilită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.