STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

Listarea Nuclearelectrica a fost amânată pentru sfârşitul lunii august 2013

Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul Energie, a declarat că listarea Nuclearelectrica prin vânzarea a 10% din acţiuni, programată iniţial pentru iulie, a fost amânată pentru sfârşitul lunii august.

Sursă: www.finantistii.ro
Sursă: www.finantistii.ro

„Tehnic, listarea Nuclearelectrica trebuia să înceapă, dar nu a început din cauze independente de noi. (…) Nu are rost să porneşti o listare în august, care e lună moartă. Vom amâna până la finele lui august”, a afirmat Dumitraşcu într-o conferinţă pe teme energetice.

Înainte de listarea la Bursă, Nuclearelectrica va emite acţiuni noi, pentru majorarea capitalului cu 11,077%, din care 10% vor fi vândute la bursă, iar 1,077% vor putea fi cumpărate de Fondul Proprietatea, în baza dreptului de preferinţă. Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, statul deţinând 90,28% din acţiuni.

Dumitraşcu a mai spus că Hidroelectrica „va fi în poziţia de listare undeva în toamna anului viitor”, iar Complexul Energetic Oltenia va fi pregătit pentru listare în prima jumătate a anului 2014.

Totodată, Ministerul Economiei vrea să obţină 600 milioane euro din vânzarea pe bursă a 15% din acţiunile Romgaz Mediaş, în noiembrie, şi ia în calcul o listare duală, la Bucureşti şi Varşovia sau Londra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.