STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Privatizare & Retrocedare, Piata de Capital - BVB

Listare Romgaz: Micii investitori au subscris de 147% până vineri

Oferta prin care statul vrea să strângă peste 400 milioane euro prin vânzarea a 15% din acțiunile Romgaz, se bucură de un interes ridicat din partea micilor investitori.

Sursă: www.incont.ro
Sursă: www.incont.ro

Vineri, în jurul orei 12:50, tranșa micilor investitori fusese deja subscrisă în totalitate, urmând ca la finalul zilei rata de subscriere să fie de 146,6%. Vineri seară cantități uriașe de ordine așteptau să fie încărcate în sistem.

Astfel, în cea de-a patra zi a ofertei Romgaz pe tranșa de retail au fost plasate circa 4.500 de ordine pentru 12,71 milioane acţiuni, în valoare de 91,4 milioane euro.

Din cele 12,71 milioane acțiuni subscrise, 1,63 milioane reprezintă subscrieri mai mari de 1.000 acțiuni, care nu beneficiază de discountul de 5%.

Gradul de subscriere pe tranșa investitorilor instituționali ce are alocate 49,14 milioane acțiuni, reprezentând 85% din ofertă, nu este public.

One Comment

  1. Lucian Anghel, Presedintele BVB, mi-a spus azi ca deja s-a ajuns la 400% pe tronsonul (transa) de mici investitori !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.