Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Principalele modificări ale Codului Fiscal de la 1 septembrie 2013

Ordonanța de modificare a Codului Fiscal a fost publicată vineri, 2 august în Monitorul Oficial. Printre cele mai importante modificări se numără modificarea TVA la pâine precum și reintroducerea accizelor la unele produse de lux. Măsurile sunt aplicabile începand cu data de 1 septembrie 2013.
Principalele modificări ale Codului fiscal:

  • Reducerea TVA la pâine la procentul de 9% – intrarea în vigoare de la 01 septembrie 2013 a reducerii TVA la pâine și la alte sortimente de produse de panificație, cum ar fi baghete, impletituri, dar și făină pentru pâine.
  • Reintroducerea accizelor pentru un număr de șase categorii de produse considerate de lux (bijuterii, blaănuri, iahturi, autoturisme cu capacitate cilindrică egală sau mai mare de 3000 cm cubi).
  • Extinderea măsurii de taxare inversă pentru livrarea de energie electrică către un comerciant (cumpărator revânzător), ce deține autorizație ANRDEE pentru cumpărare, revânzare de energie electrică.
  •  Taxarea inversă și pentru transferurile de certificate verzi (aplicabilă între operatori economici înregistrați în scopuri de TVA în România) .
  • Abrogarea scutirii de la plata timbrului de mediu în cazul partajului.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.