Legislatie & Mediu de Afaceri, Finantari UE & Granturi

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) scoate copiile legalizate și cazierele din procedura de finanțare

fonduri europeneSolicitanţii de fonduri nerambursabile, dar şi aceia care depun proiecte pe fonduri naţionale nu mai sunt obligaţi – de la la 1 octombrie – să îşi probeze bonitatea cu documente legalizate și caziere judiciar sau fiscal, conform MFE, conform Mediafax.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene (MFE), a semnat recent un ordin de adoptare a ordonanței ANAF prin care se elimină solicitarea de copii legalizate, cazierul judiciar este înlocuit de declaraţie pe proprie răspundere, iar cazierul fiscal rămâne în sarcina solicitat de către MFE direct de la ANAF.

„Referitor la copiile legalizate ale unor documente, funcționarul însărcinat în acest sens din cadrul structurilor MFE va asigura certificarea conformităţii cu originalul a copiilor depuse. În ceea ce priveşte cazierul judiciar, în cazul achiziţiilor publice, operatorul economic va da o declarație pe proprie răspundere, iar funcţionarii responsabili din MFE vor consulta Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar (SNEICJ) sau vor solicita Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) un extras al acestuia”, precizează MFE.

În cazul proiectelor cu finanţare europeană, operatorul economic va da o declarație pe proprie răspundere în procesul de evaluare a cererilor de finanțare, iar funcţionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar în procesul de contractare a finanţării europene nerambursabile.

„În procedura de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de natură contractuală funcţionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar”, mai spune MFE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.