Legislatie & Mediu de Afaceri, Politici Industriale, Finantari UE & Granturi

MFP a semnat 7 noi acorduri de ajutor de stat în valoare de 194,3 milioane de lei

Autor:  Vladimir Ionescu – Cursdeguvernare.ro

Șapte noi acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore au fost semnate miercuri.

Cele șapte proiecte aprobate vor crea 778 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 620,94 milioane de lei, iar ajutorul de stat pentru finanțarea acestora este de 194,27 milioane lei, transmite Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Aceste proiecte vor contribui cu 211,54 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite, reiese din calculele Finanțelor.

Beneficiarii celor șapte noi acorduri de finanțare sunt:

– DETERGENȚI S.A. – Proiectul de investiții vizează înființarea unei fabrici de detergenți pentru spălat rufe de tip capsulă, destinați pieței europene, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 29,05 milioane de lei

– HIRSCHMANN ROMANIA SRL – Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție cabluri utilizate în industria auto (pentru zona sașiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS și direcție), iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 57,7 milioane de lei

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.