Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie, Constructii & Imobiliare, Turism

Guvernul a multiplicat cota de permise munca imigranti non-comunitari (non-UE) la 20.000 in 2019

Guvernul a dublat / triplat la 20.000 contingentul maxim de permise de munca pentru imigranti non-comunitari nou-admisi in anul 2019

Desi in decembrie 2018 propusese un contigent de numai 13.500 de lucratori, la cererea operatorilor din piata Guvernul a triplat pana la 20.000 (fata de 7.000 de muncitori in 2018) contingentul maximde permise de munca pentru imigrantii non-comunitari nou-admisi in anul 2019.

Importul de forta de munca extracomunitara este restrictionat anual de Guvern, astfel ca la fiecare inceput de an, Executivul stabileste, prin hotarare, un numar maxim de noi lucratori straini din afara Uniunii Europene si Spatiului Economic European, care pot fi adusi la munca in tara noastra.

Conform datelor oficiale, cel mai mare deficit de forta de muncaestein constructii si inturism, in contextul in care aproximativ 4 milioane de romani apti de munca au ales sa emigreze in ultimii ani.

Sectorul Turism-HoReCa aduce deja masiv lucratori din Filipine, Nepal si India. Iar cel de Construcii aduce cu preponderenta din VietNam.

Cei mai mulți muncitori straini veniti in Romania in ultimii ani sunt din China, Turcia, Filipine si Vietnam, conform cifrelor Inspectoratului General pentru Imigrari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.