STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Politica Energetica

Legea Offshore, noua formă: Clauze de stabilitate, impozitare progresivă și deducerea investițiilor limitată la 30%

Camera Deputaților a aprobat o nouă formă a Legii Offshore, act legislativ esențial în demararea operațiunilor de exploatare a rezervelor de hidrocarburi de la Marea Neagră. Legea a revenit în dezbaterea deputaților după ce Președinția a retrimis în Parlament pentru reexaminare forma adoptată în luna iulie, informează energynomics.ro.

În ultimul moment, plenul Camerei Deputaților a introdus în articolul 18 al legii un paragraf care garantează inclusiv stabilitatea regimului fiscal al exploatărilor de gaze naturale din Marea Neagră pe toată perioada de derulare a acordurilor petroliere. (art. 18)

Impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore a fost menținut, dar grila progresivă a fost modificată în sensul introducerii unui prag maxim de impozit de 70% (față de 50%, în legea adoptată în iulie) pentru “veniturile suplimentare obținute în urma practicării unor prețuri mai mari decât 190 lei/MWh”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.