STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finante & Servicii Profesionale, Concurenta & Protectie Consumator, Banci & BNR, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL

Legea dării în plată a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea dării în plată a fost publicată în Monitorul Oficial joi seara, urmând ca peste 15 zile românii care nu îşi mai pot plăti ratele să aibă posibilitatea de a notifica banca în acest sens, transmite Mediafax.

proiect-legislativ-pentru-acordarea-de-ajutoare-de-minimis-pentru-investitiile-realizate-de-intreprinderile-mici-si-mijlocii-6953”Legea nu are nevoie de norme de aplicare, ca atare peste 15 zile puteţi notifica băncile că nu mai puteţi plăti rata şi aşteptaţi 30 de zile să vă cheme banca la negocieri. Dacă nu se întâmplă asta, mergeţi la un notar şi transferaţi în proprietatea băncii imobilul ipotecat şi s-a terminat cu orice datorie pe care o aveţi la bancă!”, a explicat pe Facebook iniţiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a promulgat legea dării în plată. Şeful statului a precizat că, iniţial, a cerut Parlamentului reexaminarea legii dării în plată, iar ulterior a constat că Legislativul a ţinut cont de observaţiile sale şi a decis să promulge actul normativ.

Legea dării în plată a fost adoptată, miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

Deputaţii au stabilit astfel că legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă şi au majorat plafonul creditelor care intră sub incidenţa acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

De asemenea, deputaţii au stabilit că legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.