STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, EUROPA, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Legea Brexit a fost aprobată de Regina Marii Britanii

Autor: Razvan Diaconu – Cursdeguvernare.ro

Legea de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a fost promulgată marţi, după mai multe luni de dezateri dure în Parlamentul britanic, anunță BBC.

Brexit – prevăzut a se produce peste nouă luni – este de-acum lansat ”în mod irevocabil”.

Adoptat săptămâna trecută de Parlamentul britanic, proiectul de lege, prezentat în iulie 2017 de Guvernul conservator al lui Theresa May, a fost semnat de către regina Elizabeth a II-a, a anunţat marţi preşedintele Camerei Comunelor John Bercow, în aclamaţiile deputaţilor conservatori.

”Asentimentul regal” este în Regatul Unit ultima etapă a procedurii legislative.

Ca parte esenţială a punerii în aplicare a Brexit, această lege pune capăt supremaţiei dreptului european asupra dreptului naţional şi va integra în dreptul britanic numai legile comunitare pe care Londra doreşte să le păstreze.

Legea confirmă data de 29 martie, la ora 23.00 GMT (pe 30 martie la 1.00, ora României), drept dată oficială a ieşirii din UE.

De la începutul examinării lui, în septembrie 2017, textul a avut un parcurs anevoios în Parlament. Premierul Theresa May a reuşit adoptarea textului în ultimul moment, săptămâna trecută, după ce a făcut o concesie cu privire la rolul Parlamentului în procesul Brexit.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.