STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, TUTORIALE, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Legislatie & Mediu de Afaceri, EUROPA, Human Resources, Antreprenoriat

Lansarea Proiectului Re>patriot, organizat de Romanian Business Leaders: aducerea romanilor de valoare acasa!

Repatriot_PozaMarti 28 aprilie 2015, Fundatia Romanian Business Leaders a organizat conferinta de presa dedicata lansarii proiectului Re>patriot.

Proiectul este un demers prin care comunitatea RBL isi propune sa atraga romanii valorosi plecati in strainatate inapoi acasa, pentru ca acestia sa deschida o afacere.

Initiatorii doresc sa adreseze urmatoarele tipuri de probleme:

– accesul limitat la informatiile privind oportunitatile de dezvoltare a unei afaceri in Romania si lipsa de incredere in posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect;

– vor comunica in acelasi timp si oportunitatile de angajare pentru romanii care vor sa se intoarca in tara in postura de angajati.

În diaspora sunt milioane de români. Conform unui studiu realizat în 2012, în Italia, 23% dintre români declarau că doresc să investească într-o afacere în România. Proiectul se adresează in general românilor care trăiesc în Italia, Spania, Marea Britanie sau alte ţări.


Repatriot_Poza

Proiectul Re>patriot se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere în țară, transferand astfel în România expertiza și bunele practici dobândite în țara adoptivă.

Re>patriot presupune, pentru început, organizarea a șapte conferinţe în Italia, Spania și Marea Britanie, prin care românii să ia contact direct cu antreprenori de succes care fac business corect în România. În cadrul evenimentelor, vor fi promovate oportunităţile de a face business în ţară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte.

 

Primele doua conferinte organizate in diaspora sunt:PosterAjustat_Repatriot

 la Torino pe 22 mai 2015

– la Milano pe 23 mai 2015

Proiectul va dezvolta și va pune la dispoziţie un portal cu informaţii agregate despre a începe o afacere în România și va oferi consiliere în legătură cu oportunităţile de business și de angajare în ţară.

 

Cu ocazia Conferintei de presa, Dragos Anastasiu, proprietarul companiei Eurolines declara: „Oportunitatile mari sunt in Romania pentru o anumita categorie de oameni: pentru cei care au initiativa, pentru ca este atat de mult spatiu si lucrurile se desfasoara la un nivel inca jos, incat cu initiativa si cu putina experienta acumulata in alta parte si cu dorinta de a face lucrurile, te poti deosebi relativ repete de mediu.”

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.