STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Finante & Servicii Profesionale, Finantari UE & Granturi

Lansare finanțări pentru cercetare-inovare în valoare de 560 mil. euro, amânată pentru iunie 2015

În urma sesizării EurActiv.ro, Autoritatea pentru Cercetare Științifică și Inovare a publicat o erată prin care termenul de lansare a fost amânat cu o lună/ Șapte linii de finanțare din Programului Operațional Competitivitate 2014-2020 au fost anunțate „discret” numai pe site-ul www.research.ro, depunerea proiectelor fiind anunțată inițial pentru 27 mai.

Mediul privat a punctat luni, 18 mai, în articolul publicat de EurActiv.ro, o serie de probleme în procedura de comunicare a programului și de depunere a proiectelor.

Liniile de finanțare, care însumează circa 560 milioane euro, adică 70% din totalul fondurilor alocate pentru Axa 1 a Programului Competitivitate (POC), au fost anunțate încă de săptămâna trecută, însă doar prin postare pe site-ul Autorității Științifice de Cercetare și Inovare, organism intermediar pentru componentele de cercetare ale programului.

Astfel, au fost publicate: un Ghid unic pentru mai multe secțiuni, informații specifice fiecărei linii de finanțare și trei ordine de ministru semnate de Ministrul Educației și  legate de aprobarea schemelor de ajutor de stat necesare și a Ghidului menționat.

Termenul anunțat pentru startul depunerii proiectelor este 27 mai, termenele limită fiind stabilite, pentru solicitanți, la distanță de numai o lună, în unele cazuri.

Citeste continuarea pe EurActiv.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.