STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Agricultura & Agro-Food, M&A & VentureCapital & Private Equity

Lactalis oferă 342 mil. lei pentru Albalact

Lactalis oferă un preţ de 0,5252 lei per acţiune pentru întregul pachet al Al­ba­lact, cu 38% peste pre­ţul pe care l-au atins titlurile pro­ducătorului de lactate pe 28 ianuarie, ziua când a fost anunţată pe bursă intenţia de preluare.

Al­ba­lactAstfel, francezii vor plăti pentru liderul local de pe piaţa lactatelor 342 de milioane de lei.

La finalul anului trecut compania Albalact avea datorii total de aproape 146 de milioane de lei. Ţinând cont că grupul Lactalis şi-a asumat plata acestor datorii, valoarea de piaţă a producătorului local de lactate Albalact merge spre jumătate de miliard de lei.

Lactalis, un gigant cu afaceri anuale de 17 mld. euro, a anunţat la finalul lunii ianuarie că a semnat un contract cu acţionarii majoritari ai Albalact – familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, care controlau împreună 70,3% din capitalul social al producătorului local de lactate. Acum urmează a negocia şi cu minoritarii pentru a scoate businessul de pe bursa de la Bucureşti.

Antreprenorul local Raul Ciurtin deţinea împreună cu soţia lui, direct şi indirect, 41% din acţiuni. Astfel, ei ar urma să încaseze 140 de milioane de lei. Cei doi antreprenori au construit în mai bine de un deceniu cea mai mare afacere antrepre­norială din industria laptelui, care a ajuns în 2015 la un rulaj de circa 450 milioane de lei (100 de milioane de euro).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.