STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Industrie Prelucratoare, Design, Stiinta & Tehnologie

La Frankfurt se poarta designul

 Autor: Andrei Pena

images (2)Daca ar fi sa rezum, inca de la bun inceput, targurile Texprocess si Techtextil de la Frankfurt, mi-ar fi foarte usor: textile tehnice, eficienta energetica, responsabilitate fata de mediu, sustenabilitate si… design.

 

Targurile au aratat bine din punct de vedere al audientei si al participarii expozantilor. Cel putin asa crede Detlef Braun, membru al comitetului executiv al Frankfurt GmbH, care a parut multumit de rezultatele celor doua evenimente.

Circa 40.000 de vizitatori, fata de cei 35.000 din 2011, au venit din 113 tari la Frankfurt, pentru a vizita sau vedea standurile a 1.652 de expozanti.

Techtextil pare sa fie ancora evenimentului, fie si pentru faptul ca a contribuit cu grosul expozantilor, adica 1.322 standuri venite din 48 de tari. Nu ar trebui sa ne mire, pentru ca textilele tehnice si aplicatiile acestora au ocupat, de ceva timp, prim-planul industriei textile. Peste tot, de la industria aeronautica la cea producatoare de cablaje, de la confectiile sport la echipamentul de protectie, textilele tehnice si-au gasit locul si isi implinesc menirea.

Cu un grad de satisfactie al vizitatorilor de 95% si cu peste 22.000 de oameni veniti din afara Germaniei, bilantul celor doua targuri e pozitiv. Dincolo de cifrele, in crestere, cu care se incheie dublul targ, industria producatoare de tehnologie a dat un semnal deloc de neglijat: consumul de energie si protejarea mediului trebuie sa preocupe pe toti cei implicati in industria T&C (Textile si Confectii). Cei mai multi dintre expozanti au luat in serios tendintele actuale, iar echipamentele prezentate la Texprocess, cu mici exceptii, au prezentat imbunatatiri sau inovatii exact pe aceste doua directii. Daca adaugam designul, pe alocuri spectaculos al echipamentelor, si grija pentru ergonomie, avem tabloul complet.

Citeste continuarea pe
logo-dialog-textil

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.