STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale

KPMG a intermediat anul trecut, pe piața globală a IMM-urilor, cele mai multe fuziuni și achiziții

KPMG a fost recunoscută, în 2016, de Thomson Reuters și Bloomberg, drept liderul pieței globale de servicii de fuziuni și achiziții (Mergers&Acquisitions – M&A) pentru întreprinderile mici și mijlocii dintre firmele Big Four și M&A boutique, potrivit unui comunicat al companiei transmis miercuri, informeaza Mediafax.

Conform Thomson Reuters Mid-Market M&A Review, KPMG este lider de piață în domeniul M&A în anul 2016 cu 432 de tranzacții anunțate și finalizate, cu valori de până la 500 de milioane de dolari. În plus, KPMG și-a păstrat poziția de lider în European Involvement Mid-Market Rankings, cu 321 de tranzacții, și în Eastern Europe Involvement Mid-Market Rankings, cu 33 de tranzacții.

Bloomberg M&A Advisory League Tables plasează KPMG în fruntea pieței globale de servicii M&A pentru întreprinderile mici și mijlocii (tranzacții de până la 50 de milioane de dolari) cu 245 de tranzacții și o valoare totală de 1,2 miliarde de dolari conform valorilor tranzacțiilor anunțate. În Global Private Equity Mid-Market Rankings, KPMG ocupă prima poziție în ceea ce privește tranzacțiile cu valori de până la 50 de milioane de dolari, cu 81 de tranzacții în valoare de 378 de milioane de dolari.

În România, KPMG Deal Advisory rămâne lider de piață în ceea ce privește numărul de tranzacții finalizate, potrivit DealWatch M&A League Board din 2016. Cele 10 tranzacții finalizate în 2016 includ companii din domenii precum: energie, telecomunicații, afaceri imobiliare, industria prelucrătoare și online.

„Există oportunități majore în România în 2017, datorită interesului crescut al întreprinzătorilor locali, fondurilor de investiții și jucătorilor strategici. Consider că România a devenit o piață mai interesantă din punct de vedere economic”, susține Bogdan Văduva, partener KPMG Deal Advisory, liderul departamentului de M&A în România.

KPMG este rețeaua globală de firme de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanță fiscală și în domeniul afacerilor. KPMG își desfășoară activitatea în 152 de țări. Societățile independente membre ale rețelei KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative (‘KPMG International’), o entitate elvețiană.

În România și Republica Moldova, KPMG își desfășoară activitatea în cadrul celor șase birouri din București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara și Chișinău.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.