STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

KMG International a obtinut un credit sindicalizat de 360 mil. dolari

RompetrolCompania KMG International NV, anterior grupul Rompetrol NV, a semnat un credit sindicalizat in valoare de 360 mil. dolari, pe trei ani, cu un consortiu format din BCR (coordonator), ING Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank.

Facilitatea de credit va fi utilizata de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading si KMG Rompetrol pentru refinantarea unor credite existente si pentru acoperirea nevoilor generale de finantare. Aceasta facilitate cuprinde doua transe, o facilitate de credit revolving si o transa ce poate fi utilizata sub forma unor facilitati auxiliare, potrivit anuntului companiei.

„Acest parteneriat reprezinta un important pas pentru KMG International in asigurarea liniilor de finantare si a capitalului de lucru necesar activitatilor si operatiunilor Rompetrol. In acelasi timp, este un semn de incredere din partea institutiilor bancare, atat prin valoarea acordata, cat si prin complexitatea facilitatii de finantare, ce include multiple posibilitati de utilizare in acord cu nevoile variate ale Grupului”, a declarat Mariana Durlesteanu, directorul financiar al Grupului KMG International, in respectivul comunicat.

KMG International NV, detinuta 100% de compania de stat JSC NC KazMunayGas, este o companie petroliera integrata pe verticala, cu sediul central in Amsterdam si cu activitate in 12 tari.

Majoritatea activelor si operatiunilor grupului sunt in Romania, Franta, Spania si Europa de Sud-Est. Operatiunile KMGI sunt legate, in primul rand, de rafinare, retail si marketing, cu activitati secundare in asigurarea de servicii adiacente industriei petroliere, precum drilling, EPMC si transport.

Grupul a inregistrat in 2014 o cifra neta de afaceri de aproximativ 11,4 miliarde de dolari si un rezultat operational (EBITDA) de 140 milioane de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.