STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, EUROPA, Piata Monetara, Banci & BNR

Klaus Iohannis, după declaraţia lui Liviu Dragnea despre zona Euro: Unii politicieni nu au înţeles

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că unii politicieni „nu au înţeles foarte bine despre ce este vorba” în ceea ce priveşte aderarea României la zona Euro, apreciind faptul că ministrul Teodor Meleşcanu a „menţionat acest obiectiv”, conform Mediafax.

„Aderarea României la zona Euro, atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite, este un pas esenţial pentru întărirea rolului României la nivel european. Şi, domnule ministru, mi-a plăcut că aţi menţionat acest obiectiv, chiar dacă unii politicieni nu au înţeles încă foarte bine despre ce este vorba. O să ne străduim să le explicăm”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, în timpul discursului susţinut la Palatul Cotroceni, în faţa ambasadorilor români.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat marţi că adoptarea monedei euro în 2022 reprezintă o dorinţă firească, dar a subliniat faptul că nu există un demers guvernamental asumat în acest sens şi că nu se avansează termene doar de dragul de a le avansa.

Solicitat să comenteze declaraţiile ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, care a anunţat un termen pentru posibila adoptare a monedei euro în 2022 şi întrebat dacă este vorba de un proiect asumat, discutat, sau doar de o dorinţă, Dragnea a răspuns:„E o dorinţă, o dorinţă firească”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.