STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Agricultura & Agro-Food, Servicii & Comert & Logistica, Recrutare & Head-Hunting

KFC şi Pizza Hut scot la concurs 450 de posturi

Lanţurile KFC şi Pizza Hut vor scoate la concurs anul acesta 450 de joburi pentru a acoperi nevoia de personal din restaurantele care vor fi deschise pe plan local în următoarele luni, transmite Mediafax.

KFCCele două lanţuri, care fac parte în România din acelaşi grup cu Cinnabon, patiseriile Paul şi Hard Rock Café, caută oameni pentru posturi de casier, ospătar sau bucătar. Candidaţii nu trebuie să aibă experienţă pe piaţa muncii, limita minimă de vârstă de la care se poate aplica pentru un job în cadrul KFC şi Pizza Hut fiind de 16 ani, scrie Ziarul Financiar.
„Ştim că este greu pentru tinerii fără experienţă să îşi găsească un loc de muncă. Începând cu luna februarie am crescut salariile angajaţilor cu o medie de 20% la nivel de restaurant. Cele două reţele de restaurante sunt în continuă dezvoltare, astfel că avem disponibile locuri de muncă în foarte multe oraşe din România. În această perioadă căutăm peste 450 de colegi noi pentru restaurantele KFC şi Pizza Hut pe care le vom deschide anul acesta la nivel naţional”, a spus Mark Hilton, franchise business consultant KFC şi Pizza Hut România.
Creşterea salarială aplicată pentru angajaţii celor două restaurante vine în contextul în care, începând cu luna mai a acestui an, salariul minim pe economie va trebui să crească de la 1.050 de lei brut, cât este în prezent, la 1.250 de lei brut pe lună.
În zona de restaurante, precum şi în retailul alimentar, în general, angajaţii sunt plătiţi la nivelul minimului pe economie, fiind unele dintre sectoarele unde salariile sunt printre cele mai mici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.