STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, M&A & VentureCapital & Private Equity

Key Safety Systems, companie americană deținută de chinezi, va prelua Takata – cumulat vor avea afaceri de 1 mld. euro în România

Compania japoneză Takata Corporation, specializată în producţia de componente auto, prezentă şi pe piaţa locală printr-o fabrică de perne pentru airbaguri la Sibiu şi încă două unităţi la Arad, una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă, a fost pre­lua­tă de americanii de la Key Safety Systems, li­der în sisteme de si­guranţă, va­loarea tran­zacţiei fiind de 1,58 mld. dolari, conform ZF.

Contractul de achi­ziţ­ie prevede că Key Safety Systems (KSS) va prelua toate activele Ta­kata, cu excepţia unor ope­raţiuni legate de pro­ducţia unui anu­mit tip de airbaguri. Tran­zac­ţia va fi finalizată în pri­mul trimestru din 2018.

„Suntem foarte în­cân­taţi că am ajuns la această înţelegere cu KSS, care ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite atunci când am început acest proces. Vrem să continuăm să furnizăm constant produse clienţilor noştri, inclusiv piese de schimb care vor fi folosite la rechemările în fabrică“, a declarat Shigehisa Takada, preşedintele Takata.

Compania Takata Sibiu a încheiat anul 2016 cu afaceri totale de 481,3 mil. lei (107 mil. euro), un profit net de 18,6 mil. lei (4,2 mil. euro) şi cu un număr mediu de 2.790 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Takata România SRL, cu sediul în Arad, a avut în 2016 o cifră de afaceri de circa 2,57 mld. lei (571,7 mil. euro), un profit net de 112,8 mil. lei (25 mil. euro şi un număr mediu de 4.347 de angajaţi, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.