STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, Telecom & IT-C & Online, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Kathrein Timisoara, producator antene, afaceri de 669 mil. RON (+9%) in 2017

Fabrica din România a grupului german Kathrein, cel mai mare producător de antene de comunicaţii din lume, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 669,3 mil. lei (146,5 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Fi­nanţelor Publice. Grupul german este prezent în România prin două companii: Romkatel – care comercializează echipamente şi serviciile asociate – şi Kathrein România, care produce echipamente la Timişoara, informeaza ZIARUL FINANCIAR.

Businessul nemţilor pe plan local a accelerat după anul 2010, iar numărul mediu de angajaţi ai fabricii din Timişoara a crescut de la 600 la 2.000 în 2014. Fabrica din Timişoara a Kathrein a livrat antene pentru unele dintre cele mai mari proiecte de trecere la televiziunea digitală terestră din regiune, în ţări precum Bulgaria sau Albania. Unitatea de producţie a grupului german a fost înfiinţată în România în anul 2000, principalul obiect de activitate fiind producţia de antene de comunicaţii mobile, antene de emisie pentru televiziune, antene de recepţie terestră ( pentru CATV ) şi antene comerciale de recepţie terestră. În primii ani producţia companiei a fost concentrată pe antenele de recepţie a semnalului TV, ponderea ei scăzând apoi în favoarea antenelor de comunicaţii mobile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.