STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Kastamonu merge spre afaceri de 145 mil. euro

Kastamonu RomaniaCompania din domeniul prelucrarii lemnului, Kastamonu, parte a grupului cu acelasi nume din Turcia, estimeaza ca anul acesta exporturile vor trece pragul de 100 mil. euro, cu 17% mai mult comparativ cu 2014, in conditiile in care livrarile pe alte piete au o pondere de 70% in cifra de afaceri.

„In 2014, Kastamonu Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 123 milioane de euro. Din aceasta cifra, 86 milioane de euro au provenit din exporturi. Ne asteptam sa crestem cifra de afaceri la 145 milioane de euro, cu o valoare a exporturilor de 101 milioane de euro in 2015”, a spus Esat Ozoguz, director general al Kastamonu Romania, citat de ZF.

La nivel de grup, Kastamonu a avut afaceri de 1 miliard de euro si face parte din Hayat Holding, cel mai mare jucator din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piata locala in 1998 prin preluarea a 98% din actiunile Prolemn Reghin. In aprilie 2012, Prolemn a luat numele actionarului sau, Kastamonu.

Pe platforma de la Reghin opereaza, in prezent, doua fabrici, de usi si de PAL. Potrivit datelor de pe site-ul propriu, Kastamonu asigura 10% din productia globala de fete de usi, in timp ce fabrica de PAL a reprezentat un proiect de 150 milioane de euro.

„Kastamonu Romania investeste, anual, 10-15 milioane de euro in modernizare si reabilitare. In 2015 ne-am planificat sa investim 8 milioane de euro in echipamente si constructia de noi cladiri auxiliare. Planuim sa dezvoltam o linie de productie de MDF, dupa finalizarea fabricii de adezivi, in 2016 mai exact”, precizeaza Esat Ozoguz.

Kastamonu este unul dintre marii jucatori din industria de prelucrare a lemnului, dupa austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, Kronospan si Egger, iar cu noua investitie intra pe piata de MDF, (Medium Density Fibreboard), produs folosit cu precadere in industria mobilei, cu un pret mai ridicat decat PAL-ul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.