STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity

Justiţia din SUA permite AT&T să achiziţioneze Time Warner. Comcast și Walt Disney au făcut o ofertă pentru activele Fox

O instanţă federală din Statele Unite a decis că trustul AT&T Inc. poate definitiva procedura achiziţionării grupului media Time Warner Inc., informează cotidianul The Wall Street Journal, conform ZF. Judecătorul federal a stabilit că decizia AT&T de achiziţionare a grupului Time Warner pentru suma de 85,4 miliarde de dolari este legală.

21st Century Fox a acceptat o ofertă „îndulcită” de 71,3 miliarde de dolari din partea companiei Walt Disney, pentru activele din entertainment ale gigantului media. Astfel, Disney dă o lovitură ce s-ar putea dovedi decisivă rivalilor de la Comcast cu care se află într-un „război” al licitaţiilor pentru aceste active, potrivit Bloomberg.

Atât Disney cât şi Comcast îşi doresc activele Fox pentru a-şi mări portofoliul de conţinut şi pentru a-şi extinde conţinuturile peste hotare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.