STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica

Jumbo a avut profit de 3,7 mil. euro în iulie-decembrie 2014 în România

Jumbo, retailerul grec de jucării, a înregistrat vânzări nete de 12,72 milioane euro şi un profit net de 3,7 milioane euro în România în primul semestru al anului fiscal 2014/2015 (1 iulie – 31 decembrie), potrivit raportului financiar al companiei.

jumboÎn perioada iulie-decembrie 2014, vânzările Jumbo România au reprezentat 3,73% din cifra de afaceri totală a grupului. Cumulând cu vânzările din octombrie 2013-iunie 2014 (vânzări nete de 4,3 milioane euro şi un profit net de 1,43 milioane euro), Jumbo România a înregistrat într-un an şi trei luni vânzări de 21,5 milioane euro.

Jumbo deţine patru magazine pe piața locală. Primul magazin Jumbo din România a fost deschis în octombrie 2013 la Timişoara. Al doilea magazin a fost inaugurat pe 9 noiembrie în Bucureşti. În ultimul trimestru al anului trecut, retailerul a inaugurat încă o unitate în Bucureşti şi una în Oradea.

În primul trimestru al acestui an compania are în plan să inaugureze un magazin în Arad, urmat în toamnă de unul în Ploieşti şi în decembrie în Piteşti.  Astfel, Jumbo va ajunge la o reţea de şapte magazine pe piaţa locală.

Reţeaua Jumbo numără 69 de magazine în Grecia, Cipru, Bulgaria şi România şi un magazin online. În Macedonia şi Albania, reţeaua Jumbo funcţionează în sistem de franciză. Pe lângă jucării, care reprezintă cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei oferă produse pentru îngrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoraţiuni şi produse pentru locuinţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.