STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finante & Servicii Profesionale, Start-Up & Angels

Jianu propune o lege care să stimuleze fenomenul de „business angels“

Departamentul pentru IMM-uri vrea să reglementeze pentru prima dată finanţarea afacerilor mici şi mijlocii cu ajutorul investitorilor de tip business angels.
În acest sens departamentul lucrează deja la un proiect de lege care să simplifice acest proces împreună cu oameni de afaceri.
plant growing over coins, isolated on whiteVarianta proiectului de lege propune ca, în schimbul finanţării unui business mic, investitorii de tip „business angels“ să poată fi scutiţi de impozit pe dividende timp de cinci ani, dar şi pe profitul care le rămâne odată ce decid să facă un exit, cu condiţia ca acesta să fie realizat doar după o perioadă de minimum trei ani.
Astfel, în teorie, legislaţia ar trebui să le permită micilor antreprenori să gă­sească mai uşor bani pentru afacerea lor, mai ales în contextul în care din cauza crizei, băncile sunt tot mai rezervate în a acorda credite afacerilor mici, mult mai sensibile la dinamica economiei şi cu un risc mai mare de a da faliment.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.