STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity

Japonezii de-abia au aşteptat să îi cumpere pe americani: În urma achiziţiei Xerox, Fujifilm vrea să dea afară 10.000 de oameni

Japonezii de la Fujifilm au anunţat că vor da afară 10.000 de oameni la nivel global după ce a achiziţionat compania americană Xerox şi a creat business-ul comun Fuji Xerox, pentru a se adapta declinului pe care îl înregistrează industria copiatoarelor în era digitală, potrivit Reuters, informează ZF.

Fujifilm deţine 75% din business-ul comun, denumit Fuji Xerox, care reprezintă jumătate din profitul operaţional al companiei japoneze. Fuji Xerox are peste 47.000 de angajaţi, potrivit datelor oficiale, ceea ce înseamnă că reducerea de personal va tăia o mai mult de o cincime din totalul resurselor umane.

Xerox Corp deţine restul de 25% din Fuji Xerox şi a întâlnit presiuni din partea investitorilor pentru a explora alte opţiuni strategice şi pentru a negocia în termeni mai buni pentru ei cu Fujifilm.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.