STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB

Ionescu, ASF: Sunt 711 companii străine care au investiţii pe piața de capital din România

Valentin Ionescu,  şeful Direcţiei de Supraveghere Integrată din Autoritatea de Supraveghere Financiară, a declarat că pe piața de capital din România dețin instrumente financiare 711 companii străine.

Sursă: www.business24.ro
Sursă: www.business24.ro

Acestea au participaţii în companii listate sau sunt acţionari în societăţi înscrise în Registrul Depozitarului Central.

Un număr de 4.856 de persoane fizice străine deţin instrumente financiare pe piaţa de capital românească, în timp ce 9,175 milioane de români deţin astfel de instrumente financiare,  numărul companiilor româneşti fiind de 7.184, conform datelor prezentate de Ionescu.

„Aproape jumătate din populaţia României deţine acţiuni, dar majoritatea acestora vine din privatizarea în masă, unii dintre deţinători probabil că nici nu ştiu că au primit acţiuni, o parte au decedat. Practic, sunt numai 82.000 de conturi de clienţi la Fondul de Compensare a Investitorilor, diferenţa este uriaşă”, a declarat Valentin Ionescu.
La Registrul Depozitarului Central sunt înregistrate peste 9 milioane de conturi individuale, de altfel fiind principala instituţie care se ocupă de custodia instrumentelor financiare pe piaţa de capital.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.