STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Iohannis promulgă eliminarea CASS pentru pensii şi a impozitului pe venit pentru cele sub 2000 lei

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va promulga zilele următoare legea privind eliminarea CASS pe pensii şi a impozitului pe venit pentru cele sub 2000 lei, informează Mediafax.

”După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi (miercuri, cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, Ștefan Viorel – n.r.), am decis să promulg această lege. În zilele următoare”, a declarat șeful statului.

Camera Deputaţilor a adoptat joi, în calitate de for decizional, în sesiune extraordinară, proiectul de lege de modificare a Codului Fiscal prin care se elimină plata CASS pentru pensii, precum şi impozitului de 16% pe venit pentru pensii sub 2000 lei.

207 deputaţii au votat pentru şi 29 împotrivă. Voturile contra au venit de la USR.

”USR singur a votat împotrivă. Toate celelalte partide au intrat în sarabanda iresponsabilităţii bugetare. Nu a fost o decizie uşoară şi am dezbătut ore în şir în grupul nostru. Am fi votat acest proiect doar dacă reduceam impactul bugetar prin supra-impozitarea pensiilor speciale (sau eliminarea lor). Dar acel amendament nici nu a ajuns la vot în plen. Asta e, suntem singurul partid responsabil şi moderat din acest Parlament”, a explicat deputatul USR Cristian Ghinea pe Facebook.

Preşedintele intermar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că PNL va vota amendamentul adus de PSD Codului Fiscal care prevede renunţarea la impozitarea pensiilor sub 2000 de lei, afirmând că liberalii vor depune un proiect de lege prin care toate pensiile să fie scutite de impozit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.