STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, M&A & VentureCapital & Private Equity

Ioan Tecar din Dej a vandut actiuni la patru companii pe care le detine catre Abris Capital

ioan tecarOmul de afaceri Ioan Tecar din Dej, proprietarul grupului MG-Tec, cu afaceri de 130 mil. euro si cu peste 1.000 de angajati, a vandut un pachet de actiuni la patru dintre companiile din grup catre fondul de investitii Abris Capital Partners, care in România detine curierul Urgent Cargus.

Tranzactia este analizata, in prezent, de Consiliului Concurentei si consta in vanzarea unui pachet de actiuni detinut de Tecar la divizia de hartie a grupului MG-Tec, catre fondul de investitii Abris Capital Parteners. Grupul cuprinde companiile Pehart Tec, Metalicplas Distribution, Metalicplas Impex si Samus Constructii.

Companiile Pehart Tec (producator de hartie si produse din hartie), Metalicplas Distribution (distributia materialelor de constructii) Metalicplas Impex (specializata in prelucrarea sarmei laminate) si Samus Constructii (lucrari de constructii, producator de betoane si mortare, produse de balastiera sau pavaje) au realizat in 2013 o cifra de afaceri totala de aproape 506 milioane de lei, echivalentul a 114 milioane de euro, potrivit datelor regasite pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Odata cu intrarea Abris Capital Parteners in afacerea MG-Tec, a iesit din actionariat BERD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.