STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB

Investitorii pot tranzacţiona pe bursă drepturile de alocare emise de Nuclearelectrica începând de vineri

Începând de vineri, investitorii pot tranzacţiona drepturile de alocare emise de Nuclearelectrica în oferta publică inițială derulată în perioada 9 – 20 septembrie, prin care a vândut 10% din propriile acţiuni.

Sursă: www.business24.ro
Sursă: www.business24.ro

Nuclearelectrica a atras 281,8 milioane lei (63 milioane euro) prin vânzarea a 10% din acţiuni prin Oferta Publică Iniţială, la care se adaugă acțiunile subscrise de Fondul Proprietatea, echivalent a 1,077% din titluri pentru 30,6 milioane lei (6,8 milioane euro) în virtutea dreptului de preempțiune.

În cadrul acestei operaţiuni, compania de stat a emis drepturi de alocare pentru acţiunile pe care investitorii le-au cumpărat, astfel că aceştia vor putea tranzacţiona mai repede acţiunile, deşi nu le au încă în portofolii, drepturile de alocare urmând a fi listate pe 4 octombrie la Bursa de la Bucureşti.

Nuclearelectrica a atras în total 312,4 milioane lei (69,8 milioane euro) printr-o majorare de capital în care a emis acţiuni reprezentând 11,077% din capitalul social, din care un pachet de 10% a fost scos la vânzare la bursă, iar diferenţa de 1,077% din titluri a fost cumpărată de Fondul Proprietatea.

Suma atrasă prin Bursă a fost cea minimă vizată prin această operaţiune, valoarea ofertei de 10% fiind cuprinsă între 281,8 milioane lei şi 379,4 milioane lei, în funcţie de preţurile la care puteau fi cumpărate acțiunile, între 11,2 lei şi 15 lei.

Prin urmare, pe tranșa investitorilor instituționali au fost atrase 241,5 milioane lei, pe tranșa subscrierilor mari 14,2 milioane lei, iar pe cea a subscrierilor mici 26,16 milioane lei. Singurele informații publice referitoare la gradul de subscriere sunt cele referitoare la tranșa subscrierilor mici, cu o cerere de circa 6 ori mai mare față de ofertă, respectiv cea a subscrierilor mari, cu o cerere de circa 2,3 ori mai mare.

In această toamnă este așteptată Oferta Publică Initială pentru Romgaz și este posibil primul IPO al unui emitent privat din ultimii 5 ani, Adeplast fiind într-un stadiu avansat în acest demers.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.