STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Constructii & Imobiliare

Investitorii imobiliari straini au adus in primele trei luni peste 120 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania

Cea mai mare subscriere a fost realizata de realizata la firma Tower Center, inregistrata in Cipru, care a adus 33,4 milioane de euro la capitalul firmei din Romania. Firma detine imobilul de birouri cu acelasi nume din Piata Victoriei, relateaza Mediafax.

Astfel, printre firmele care au beneficiat de sume suplimentare din partea investitorilor se numara Goldale Real Estate, cu o infuzie de 24,8 milioane de euro, Masterage Imobiliare, al carei capital a fost majorat cu 21,8 milioane de euro (ambele firme sunt detinute de grupul spaniol Riofisa si de omul de afaceri Ion Tiriac) si CEIF Industrial Epsilon, cu 5,6 milioane de euro de la fondul australian de investitii Valad.

Si grupul american Prologis a majorat capitalul uneia dintre firmele sale din Romania, Prologis Joita (Giurgiu), cu 2,6 milioane de euro, in timp ce omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a capitalizat cu 2 milioane de euro firma Star Imob Construct, prin intermediul careia a cumparat centrul comercial City Mall, in faliment. Spatiul in care a functionat mall-ul este in proces de renovare in vederea transformarii in cladire de birouri.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.