STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity, Start-Upuri

Investitii de peste 1 mil. dolari in 13 produse tech lansate pe piata globala

HowtoWebAbsolventii programului de accelerare MVP Academy au investit peste 1 mil. dolari in 13 produse ce au fost lansate pe piata globala. Lucrurile nu se termina aici, intrucat startup-urile din tehnologie cu potential global pot aplica pentru urmatoarea editie a acestui program, in perioada 11 aprilie-31 mai 2016, la TechHub Bucharest.

Din cele 28 de startup-uri care fac parte din reteaua de absolventi ai MVP Academy, 13 si-au lansat deja produsele pe piata globala, iar suma totala a investitiilor de tip seed obtinute depaseste 1 milion de dolari, potrivit reprezentantilor TechHub Bucharest.

Principalele surse de finantare sunt investitorii de tip angel si alte programe de accelerare, fiecare cu o pondere de 40% din totalul investitiilor obtinute, in timp ce 20% din finantari sunt obtinute de la fonduri de investitii de tip venture capital.

Majoritatea startup-urilor din programul MVP Academy au un model de business „software as a service” sau opteaza pentru modele de tip „freemium” si/sau venituri din publicitate. Acestea dezvolta platforme sociale pe diferite nise sau produse in domeniul eHealth, educatie sau securitate cibernetica, existand un interes semnificativ si in domeniul produselor hardware.

„Sunt antreprenor de mai bine de 7 ani, insa cele doua luni petrecute in MVP Academy mi-au schimbat fundamental modul de a privi lucrurile. Am invatat ca trebuie sa le oferi clientilor ceea ce vor, nu ceea ce crezi tu ca vor”, afirma Andrei Manea, Co-Fondator & CEO CloudHero. Totodata, acesta spune ca a mai inteles „ca trebuie sa lansezi rapid si sa iti validezi produsul cu piata”. „Oamenii vor sa te ajute: tot ce trebuie sa faci este sa le ceri ajutorul”, sustine Manea.

Pentru cei care nu stiu, MVP Academy este un program ce sustine antreprenorii din tehnologie sa isi defineasca produsele, sa le lanseze pe piata, sa genereze vanzari si sa isi finanteze afacerea. Acestora le este oferita consultanta de produs si de business, acces la o retea internationala de 400 de mentori si 700 de startup-uri, oportunitati de finantare si training in domenii cheie.

„Cautam startup-uri care au atat o viziune larga a afacerilor, ca si o capacitate de executie si invatare foarte buna. Singurul lucru care este de partea unei companii la inceput de drum este viteza si ne asteptam sa isi utilizeze acest avantaj in felul in care isi dezvolta produsele si invata din interactiunile cu piata”, a declarat Bogdan Iordache, Co-Managing Director la MVP Academy.

Startup-urile vor fi selectate de un juriu din care vor face parte Robert Knapp (Co-Fondator & CEO, CyberGhost); Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum); Mihai Sfintescu (investitor private equity/venture capital); Carmen Sebe (investitor de tip angel); Bogdan Iordache (Co-Managing Director, MVP Academy); George Dita (Co-Managing Director, MVP Academy). Printre criteriile de evaluare se numara experienta si complementaritatea echipei, dimensiunea si tendintele actuale ale pietei, validarea utilizatorilor, costul de achizitie, tractiunea initiala, scalabilitatea si fezabilitatea produsului.

Printre absolvenții MVP Academy se numără InnerTrends, startup care ajuta companiile sa optimizeze procesul de achizitie de noi utilizatori afland mai multe despre comportamentul acestora; Clepsisoft CyberFog, startup care ajuta utilizatorii sa se protejeze impotriva atacurilor cibernetice; CloudHero, produs care automatizeaza procesele de management si scalare ale unei aplicatii in orice tip de cloud; Gloria Food, sistem gratuit de comanda pentru restaurante disponibil in 25 de limbi si cu o retea de 600 de restaurante active; SafeDrive, aplicatie mobila care incurajeaza condusul responsabil si rasplateste soferii care nu utilizeaza telefonul la volan; sau Axosuits, startup care dezvolta exoscheleti pentru persoanele cu dizabilitati.

Programul de accelerare MVP Academy continua cu cea de a treia editie, astfel ca startup-urile din tehnologie cu potential global sunt invitate sa aplice pana joi, 31 martie, prin completarea formularului de inscriere disponibil online pe site-ul programului http://mvpacademy.co.

In perioada 11 aprilie-31 mai, echipele selectate vor participa la workshop-uri de produs, vanzari si marketing, sesiuni de mentorat si de coaching individual si vor avea ocazia sa incheie parteneriate strategice, avand acces la o retea internationala de peste 400 de mentori si 700 de startup-uri.

In plus, cele mai bune dintre echipele MVP Academy pot obtine o investitie medie de 50.000 de euro in schimbul unui procent minoritar din companie prin MVP Angels, retea de investitori de tip angel asociata programului.

Dezvoltat în parteneriat cu CyberGhost cu sprijinul partenerilor Telekom Romania, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank si Retargeting.biz, MVP Academy se adreseaza startup-urilor tech cu o activitate mai mica de doi ani, care au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut investitii mai mari de 50.000 de euro si nu au absolvit anterior un alt program de accelerare.

Perioada de inscriere la programul de accelerare MVP Academy (11 aprilie-31 mai 2016) la TechHub Bucharest se va incheia cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele isi vor prezenta afacerile in fata unei audiente alcatuita din antreprenori, investitori si profesionisti in tehnologie la nivel regional. Rezultatele procesului de selectie vor fi anuntate pe 5 aprilie.

MVP Academy este un program realizat in parteneriat cu CyberGhost, cu spriijinul partenerilor  Telekom Romania, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank si Retargeting.biz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.