STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food

Investitii de circa 1,5 mil. euro in infrastructura de legumicultura din Mehedinti

sera rosiiIn infrastructura de legumicultura a judetului Mehedinnti s-au investit aproximativ 1,5 milioane de euro, potrivit presedintelui Asociatiei Producatorilor Agricoli (APA) Mehedinti, Cornel Stroescu.

Potrivit acestuia, 75% din suma investita este nerambursabila, provenind de la Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Rurala, iar diferenta a fost asigurata de un fermier din localitatea Danceu.

„In extravilanul acestei localitati s-au amenajat aproximativ doua hectare de sere de unde, in aceasta toamna, vor pleca spre piata primele zeci de tone de rosii, castraveti si ardei”, a precizat Stroescu pentru Agerpres.

Un intreprinzator agricol, Ionut Buculeasa, a declarat ca recoltele se anunta destul de bogate, deoarece s-au importat rasaduri productive din Ungaria. „La productiile pe care le vom obtine pana decembrie au mai concurat si conditiile de aclimatizare si irigatul plantelor, care se efectueaza printr-un sistem IT si echipamente de udare performante”, a tinut sa precizeze Buculeasa.

Acesta a mai spus ca, in judetul Mehedinti, pana in 1989, existau sere pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare care, cu timpul, au disparut din cauza retrocedarii terenurilor. Doar microferma sa mai este in exploatare. „Este greu, dar rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Aici, la Danceu, se produc primele legume ecologice din judetul Mehedinti”, a adaugat intreprinzatorul.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.