STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Start-Up & Angels, M&A & VentureCapital & Private Equity

Investitii de 1,5 mil. euro in startup-urile Marketizator si SymphoPay

symphopay_app POSCatalyst Romania, fond local de private equity pentru crestere si venture capital finantat prin initiativa JEREMIE, va investi 1 mil. euro in dezvoltarea startup-ului romanesc de tehnologie Marketizator, specializat in servicii de optimizare a ratei de conversie.

In timp ce SymphoPay va fi finantata cu 5 mil. euro de catre GeCad.

Serviciile Marketizator permit departamentelor de marketing sa identifice si sa valorifice factorii care determina cresterea ratei de conversie pe website. Platforma sa CRO (Conversion Rate Optimization) faciliteaza intelegerea vizitatorilor prin intermediul chestionarelor, colectarea de lead-uri prin interactiune personalizata, precum si testarea de lay-out-uri de website fara a fi nevoie de suport IT.

Marketizator a fost fondat in 2013 de catre Valentin Radu, CEO al companiei. „Marketizator este un business care genereaza deja venituri la nivel international si un challenger recunoscut pe piata globala de CRO, gratie platformei sale cu solutii disponibile sub un singur acoperis. Vedem un potential extraordinar de crestere a companiei si ne asteptam ca in trei ani cifra de afaceri sa creasca de zece ori, valorificand, cu sprijinul investitiei Catalyst, oportunitatile deja identificate in numeroase piete precum Brazilia, Japonia, SUA, Rusia si altele”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst Romania, preluat de Hotnews.com.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Marketizator este cea de-a noua investitie pentru Catalyst Romania si a zecea pe piata locala pentru 3TS Capital Partners, administratorul fondului, potrivit lui Marius Ghenea.

SymphoPay – finantata cu 0,55 mil. euro de catre GeCad

SymphoPay, solutie de marketing via POS-uri, primeste finantare de la fondul de investitii GeCad Group. SymphoPay este un start-up local in care cofondator este Daniel Nicolescu, fost director tehnic si CEO al celui mai mare procesator de plati online, care lucreaza la dezvoltarea unui terminal inteligent de plati cu cardul (POS) si care sa permita comerciantilor sa colecteze si sa analizeze datele despre clienti si sa lanseze campanii de marketing.

Compania a obtinut in doua runde o investitie de 0,55 mil. euro de la fondul de investitii GeCad Group. Aceasta investitie a Gecad Group in SymphoPay ii readuce in ace­easi echipa pe trei dintre oamenii care au influentat semnificativ evolutia pietei locale de plati online in cadrul companiei Gecad ePayment – Radu Georgescu (fondator), Daniel Nicolescu (director tehnic, de produs si CEO) si Carmen Sebe (CEO).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.