STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Turism

Lotus Therm – investitie de 30 mil. euro inaugurata la Baile Felix

Lotus Therm Spa&Luxury ResortOperatorul hotelier Turism Felix (TUFE), controlat de SIF Transilvania si SIF Oltenia, a finalizat o investitie de aproximativ 30 mil. euro intr-un complex balnear de cinci stele, Lotus Therm Spa&Luxury Resort, situat in Baile Felix. Compania hoteliera si-a bugetat un grad de ocupare de 60% si afaceri de 3 mil. euro.

Demarata in urma cu cinci ani, investitia a presupus con­ver­sia si modernizarea fostului hotel de doua stele Lotus, inchis in 2006, iar banii necesari realizarii acestui proiect au provenit din profitul reinvestit, dar si dintr-un credit bancar con­trac­tat de la Banca Transilvania.

„Turismul nu se afla printre sec­toarele economice care ge­ne­reaza o recuperare imediata a investitiei, insa daca totul va de­curge bine, estimam ca intr-o pe­rioa­da de 12-15 ani ne vom putea recu­pera investitia. Raportat la su­prafata construita, investitia se ri­dica la 633 de euro pe metru patrat”, a declarat Mihai Fercala, di­rec­torul general al SIF Transilvania, pentru Ziarul Financiar.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.