STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie

Internetul peste tot în lume cu ajutorul a 900 de sateliti revolutionari

Airbus si OneWeb, un startup din Statele Unite, au imaginat crearea unei retele de 900 de sateliti de comunicatii care cel mai probabil va conduce semnalul internetului pana in ultimul colt al planetei.

Airbus va construi primii 10 sateliti de acest tip in laboratoarele din Touluse (in Franta), iar restul componentelor spatiale vor fi asamblate la Centrul Spatial Kennedy din Florida.

Primele lansari ale satelitilor din reteaua OneWeb Satellites sunt programate pentru luna martie a anului viitor, frecventa punerii pe orbita a echipamentelor fiind de 21 de zile.

Altitudinea la care vor orbita satelitii Airbus este de 1200 km, mult mai jos decat actuala zona de plasare satelitilor de comunicatii. Se spera ca prima oferta de conectare la internet sa fie lansata in 20191010, urmand ca intr-un an serviciul sa aiba acoperire globala.

Startupul american OneWeb se bucura de sustinerea unor nume mari din mediul de afaceri, asa cum ar fi Coca Cola, Virgin Group, Qualcomm sau institutia de credit japoneza Soft Bank, care a si investit 1 miliard de dolari in finantarea firmei din Florida.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.