INTERNATIONAL

Vizita lui Obama in Israel

Pe parcursul celor trei zile, Barack Obama a încercat să câştige opinia publică israeliană, asigurând-o de întregul sprijin al Statelor Unite, într-un context de tensiuni în creştere legate de ambiţiile nucleare ale Iranului şi de războiul civil din Siria. Într-un discurs rostit miercuri, el i-a îndemnat totuşi pe israelieni să îşi preseze liderii politici să îşi asume riscuri şi să asigure pacea cu palestinienii.

Presedintele a avut parte de o primire mai rece în timpul discuţiilor din Cisiordania cu palestinienii, dezamăgiţi că Washingtonul nu exercită presiuni sporite asupra Israelului pentru a opri colonizările. Liderul de la Casa Albă i-a reiterat premierului Benjamin Netanyahu că procesul de colonizare în Cisiordania dăunează eforturilor de pace.

După o rundă finală de negocieri cu Netanyahu vineri, Obama se va întâlni din nou cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la Betleem, unde va vizita Biserica Nativităţii, într-un gest de solidaritate cu comunităţile creştine din regiune, tot mai împuţinate numeric.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.