INTERNATIONAL, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Turcia: „amnistie fiscala pentru marile averi”, o lege ce vrea sa readuca in tara fondurile depozitate de turci in strainatate

calendarfiscal-1325684298

Legea adoptată de Parlamentul turc a fost concepută să readucă în țară fondurile deținute de către turcii bogați în străinătate, fără taxe punitive și amenzi.
Astfel, turcii vor evita taxe care ajung și până la 40%, plătind doar 2% din fondurile eligibile.
Totodată, aceștia nu vor fi investigați de autorități pentru a se determina dacă averea a fost generată în Turcia și depozitată, în mod necorespunzător, în străinătate. Pentru a beneficia de amnistie, persoanele fizice sau companiile turcești vor fi obligate să iși declare averile înainte de sfarșitul lunii iulie.
Acest program a mai fost folosit de Turcia în 2009, pentru a contribui la atenuarea efectelor crizei financiare globale, atrăgând în țară aproximativ 50 de miliarde de lire turcești (circa 28 miliarde de dolari la cursul de schimb actual).
Economia Turciei a înregistrat, în 2011, cea mai rapidă creștere dintre economiile europene, de 8,5%. Creșterea a încetinit brusc în 2012, la 2,2%, iar guvernul de la Ankara încearcă să încurajeze o revenire economică înainte de începerea ciclului electoral, în 2014.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.