INTERNATIONAL, Stiinta & Tehnologie

Țestoasa gigant de Galapagos născută pentru prima dată în 100 de ani după dispariția sa în anii 1800

Sursa: TalkofWeb

La începutul anilor 1800, șobolanii au ajuns în arhipelagul insulelor Galapagos, împreună cu pirații care au ajuns în această nouă destinație. Aceștia consumau ouăle de broască țestoasă. Din cauza sosirii șobolanilor, speciile de broaște țestoase au dispărut, dar de curând a apărut o veste cum că prima țestoasă de Galapagos s-a născut în arhipelag.

Aceasta este o descoperire semnificativă. Aceste specii pe cale de dispariție de țestoase gigant din insula Duncan, Chelonoidis duncanensis, s-au născut în mod natural pe insulă.

Extincția broaștelor de țestoase a început cu pirații și vânătorii de balene care au debarcat în zonă.

Pentru a reveni la starea naturală a zonei, în anul 2012, experții au folosit un elicopter pentru a distribuit otrava de șobolani și a pune capăt coloniei mari de șobolani. Acest lucru a fost făcut pentru a preveni pierderea habitatului natural al locului. Otrava a fost distribuită pe 1.789 hectare de teren.

În anul 2014, insula a fost declarată fără șobolani si recent au apărut știri despre o țestoasă gigant de Galapagos născută pe cale naturală.

Ecosistemul natural din Galapagos este cu atât mai important cu cât l-a influențat mult – în studiile sale – pe marele Charles DARWIN.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.