INTERNATIONAL, Privatizare & Retrocedare

Rusia vinde 49% din Kalaşnikov Corporation pentru 75 milioane de dolari

Conglomeratul de stat Russian Technologies a anunțat că vinde 49% din Kalaşnikov Corporation, producătorul armelor de asalt AK-47, unui consorţiu format de oamenii de afaceri ruşi Andrei Bocikarev şi Alexei Krivoruciko, pentru 75 milioane de dolari (2,5 miliarde de ruble), transmite RIA Novosti.

Sursă: en.rian.ru
Sursă: en.rian.ru

Andrei Bocikarev are afaceri în sectorul minier în Siberia, iar Alexei  Krivoruciko deţine acţiuni la o companie de transport, acesta din urmă declarând pentru Kommersant că investiția ar trebui să fie recuperată în cinci ani.

„Planurile noastre includ o majorare semnificativă a capacităţii de producţie. În particular, suntem interesaţi de înfiinţarea unor companii mixte cu parteneri străini pentru producţia de praf de puşcă şi muniţie”, a spus Krivoruciko.

Suma de 2,5 miliarde de ruble primită în schimbul a 49% din acțiuni va fi investită în proiecte de dezvoltare, pe parcursul următorilor doi ani, tranzacția primind „binecuvântarea” preşedintelui Vladimir Putin, conform unor surse din industia de apărare.

Compania de armament Izmaş, redenumită Kalaşnikov Corporation la mijlocul lunii august, va integra în curând Izmaş, Izmek şi alţi producători de arme de foc într-un nou holding.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.