INTERNATIONAL, Start-Up & Angels, Nutritie & Sanatate, Virale, Sanatate & Farma

Remediu complet pentru CANCER venit din Israel …sau doar o speranță devenită știre, viralizată prea rapid?

La începutul anului, o mică echipă de oameni de știință israelieni afirmau că ar fi găsit primul remediu complet pentru cancer. Atenția atrasă de povestea AEBi, devenită peste noapte știre virală, a fost sustrasă de la multe alte companii și cercetători care lucrează cu sârguință în tratarea cancerului.

Sursă foto: Sebastian Daily

 “Sunt oamenii de știință israelieni pe punctul de a dezvolta un remediu pentru cancer?” este întrebarea pusă de cei de la The Jerusalem Post care au relatat pentru prima oară această știre în ianuarie 2019. Start-Up-ul israelian Accelerated Evolution Biotechnologies (AEBi) a revendicat că vor avea remedial complet până anul viitor.

Singura problemă era că nu era adevărat. Poate va fi adevărat, dar nu este încă!

Povestea AEBi a fost cu siguranță atractivă. „Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”, a declarat Dan Aridor pentru AEBi. “Chiar si mai bine, tratamentul va fi eficace din prima zi, va dura câteva săptămâni și nu va avea nici un efect secundar sau unul minor.”

Dar, după cum au investigat reporterii ulterior, a devenit evident că societatea nici măcar nu a efectuat studii clinice pe oameni. Rezultatele promițătoare au fost doar la șoareci – deși nici aceste date nu au putut fi verificate, deoarece compania nu și-a publicat încă cercetările în reviste medicale omologate (norma pentru cercetarea științifică), susținând că nu și-au putut permite asta.

Directorul executiv al AEBi, Ilan Morad, a recunoscut că studiile clinice ar putea începe doar „într-un an sau cam așa” și numai dacă societatea va putea să strângă destui bani.

Atenția atrasă de povestea AEBi aduce un deserviciu multor companii și cercetători care lucrează cu sârguință – și conform standardelor științifice – pentru a trata cancerului:

  • De exemplu, Alpha-Tau din Tel Aviv afirmă că a descoperit o modalitate de a folosi radiația alfa pentru a distruge tumorile fără a afecta țesutul sănătos din jurul lor. În studiile privind carcinomul: „Am reușit să eliminăm mai mult de 70% din tumori și să provocăm scăderea pentru 100% din tumori”, a spus CEO-ul Uzi Sofer.
  • Cercetătorul israelian Rony Dahan dezvoltă o tehnică care poate spori eficiența anumitor tipuri de medicamente pentru imunoterapie cu până la 30 de ori.
  • Compania Immunotherapy Therapies a Doctorului Michael Har-Noy, lucrează la un produs care atacă anumite tumori, apoi „învață” sistemul imunitar să vâneze celulele canceroase similare din alte părți ale corpului.
  • Universitatea Ben-Gurion a Profesoarei Varda Shoshan-Barmatz a dezvoltat o moleculă nouă despre care echipa spune că inhibă producerea unei proteine ​​găsite în multe tumori numite VDAC1. De asemenea, “reprogramează” celulele tumorale pentru a reveni la starea inițială noncanceroasă.
  • Nu în ultimul rănd, Kite Pharma, compania fondată de israelianul Arie Belldegrun, pe baza lucrărilor efectuate de Prof. Zelig Eshhar de la Institutul de Știință Weizmann, a dus la dezvoltarea unui tratament cu adevărat revoluționar de limfom numit CAR-T. Gilead Sciences a achiziționat Kite Pharma în 2017 pentru aproximativ 12 miliarde de dolari.

Și astea doar in Israel… Viitorul cercetării în domeniul cancerului nu a fost niciodată mai promițător!

Totuși, ar fi bine să fim mai atenți la ce dăm „share” pe rețelele sociale…

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.