INTERNATIONAL

Pentagonul pregăteşte un atac masiv cu rachete ce ar putea dura trei zile. Rusia va sprijini Siria

Los Angeles Times a anunțat că Pentagonul pregăteşte atacuri împotriva Siriei mai lungi şi mai intense decât s-a prevăzut, pe o perioadă de trei zile, administraţia cerând o listă extinsă, care să includă „mult mai mult” decât lista iniţială de aproximativ 50 de obiective, conform ofițerilor americani.

Sursă: www.theguardian.com
Sursă: www.theguardian.com

Cu scopul de a obține o capacitate de atac suplimentară pentru a ataca forţele dispersate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Pentagonul are cinci distrugătoare lansatoare de rachetă americane care patrulează în prezent în estul Mării Mediterane și vizează participarea unor bombardiere ale forţelor aeriene.

„Vor fi mai multe salve şi o evaluare după fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore şi o indicaţie clară a momentului când va trebui să terminăm”, a declarat pentru unul dintre ofiţerii americani.

Barack Obama a promis că „nu este vorba despre un alt Irak sau despre un alt Afganistan”, iar Statele Unite nu vor trimite soldaţi la sol.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, la summit-ul G20 de la Sankt Petersburg, că Rusia va sprijini Siria dacă aceasta va fi atacată. Ca urmare a acestei poziții, preţul petrolului a urcat puternic pe piaţa SUA, cu 2%, la 110,5 dolari pe baril, maximul ultimilor doi ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.