INTERNATIONAL, Virale

Papa Francisc: „Dacă o persoana este gay și îl caută pe Dumnezeu cu bună credință, cine sunt eu să îl judec?”

În timpul zborului de la Rio de Janeiro la Vatican, după ce papa a participat la Zilele Mondiale ale Tineretului, care au adus în acelaşi loc aproximativ trei milioane de oameni, jurnaliştii care l-au însoţit pe Francisc în avionul papal, i-au pus întrebări legate de aşa-zisul „lobby gay” despre care se crede că ar exista în sânul Bisericii Catolice, potrivit The Economist.

Sursă: www.theguardian.com
Sursă: www.theguardian.com

Papa Francis a declarat, citat de CBS: „Problema nu este a avea această orientare, ci de a face lobby. Este cea mai gravă problemă, după mine. Dacă o persoana este gay și îl caută pe Dumnezeu cu bună credință, cine sunt eu să îl judec?”, s-a intrebat el. „Catehismul Bisericii Catolice spune foarte clar că aceste persoane nu trebuie marginalizate și că trebuie integrate în societate”, a mai adăugat Papa Francis.

Pentru prima călătorie în străinătate din timpul pontificatului său, Papa Francisc, în vârstă de 76 de ani, a arătat o energie debordantă, având numeroase întâlniri cu tineri, dar şi cu locuitori ai unui cartier sărac, foşti dependenţi de droguri sau deţinuţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.