INTERNATIONAL, Constructii & Imobiliare, Sanatate & Farma, Turism

Noul sarcofag de la CERNOBÎL inaugurat oficial – VIDEO

Noul sarcofag care acoperă deșeurile radioactive ale reactorului distrus în accidentul nuclear de la Cernobîl din Ucraina fost pus în funcțiune în mod oficial și plasat sub controlul autorităților, relatează HotNews.

Structura de 108 metri înălțime și 36.000 de tone a fost realizată în 2016, dar finalizată în 2018 și se preconizează să asigure securitatea șantierului pentru următorii 100 de ani.

Construirea sarcofagului – de către consorțiul Novarka, o asociere a grupurilor franceze Bouygues și Vinci – a costat peste 1,5 miliarde de euro și a fost finanțată de Banca Europeană pentru reconstrucție și dezvoltare (BERD) și comunitatea internațională.

Catastrofele de la Cernobîl și Fukushima din Japonia (2011) au fost clasificate la nivelul 7 (efecte considerabile asupra sănătății și mediului), cel mai mare nivel de severitate pe scara internațională a accidentelor nucleare.

Turismul de la Cernobîl este în plină expansiune datorită serialului omonim de la HBO.

Potrivit Reuters, succesul seriei limitate de la HBO, Cernobîl, a provocat o creștere semnificativă a rezervărilor de călătorie către orașul ucrainean. Mai multe agenții de turism au înregistrat o creștere cu 40% a rezervărilor către această destinație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.