Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL, Treasury-Bonds & Bills

Moody’s achiziționează o firmă de date climaterice – Four Twenty Seven – semnalând importanța schimbărilor climatice

Sursă foto: InsideClimateNews.Org

Moody’s Corporation a achiziționat un pachet de control la o firmă care măsoară riscurile fizice ale schimbărilor climatice, semnalând cum încălzirea globală poate amenința valoarea creditelor guvernelor și companiilor din întreaga lume, conform NY Times.

Agenția de rating a cumpărat o cotă majoritară în Four Twenty Seven, o companie din California care măsoară o serie de pericole, inclusiv precipitații extreme, uragane, șoc termic și creșterea nivelului mării și urmărește impactul lor asupra a 2.000 de companii din 196 de țări.

Achiziția este cea mai recentă dintr-o serie de mișcări ale agențiilor de rating pentru a ține cont mai bine de efectele schimbărilor climatice asupra capacității guvernelor de a plăti banii împrumutați prin emiterea de obligațiuni.

Încălzirea globală poate amenința această abilitate într-o varietate de moduri.

Fenomenele extreme – cum ar fi inundațiile, incendiile din păduri sau furtunile, uraganele – pot face rău întreprinderilor și pot determina rezidenții să plece, micșorând veniturile fiscale pe care guvernele locale le folosesc pentru a-și plăti datoriile.

Amenințările pe termen mai lung – cum ar fi creșterea mărilor sau temperaturi mai ridicate – pot face ca acele locuri să fie mai puțin atractive, afectând valorile proprietății și, prin urmare, banii strânși din taxe.

Există pași pe care oficialii îi pot face pentru a reduce șansele de depreciere legate de climă. Moody’s a spus că orașele și regiunile administrative care au planuri de a-și reduce expunerea la riscuri climatice, prin actualizarea infrastructurii, de exemplu, ar putea vedea că rezultatele lor în ranking se îmbunătățesc, sau cel puțin nu se deteriorează.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.