INTERNATIONAL, Stiinta & Tehnologie

Mai mult de jumătate din adulții din SUA au încredere că cei ce aplică legea vor folosi în mod responsabil recunoașterea facială

Sursa – Daily Mail

Publicul acceptă mai puțin intervenţia prin tehnologia de recunoaștere facială atunci când este folosită de agenții de publicitate sau companiile IT, conform Pew Research Center.

Un studiu recent a constatat că agențiile ce aplică legea din SUA folosesc înregistrările de la Departamentul de Vehicule cu Motor pentru a identifica persoanele fără consimțământul lor, inclusiv pe cele fără antecedente penale. Și țări precum China au făcut din tehnologia recunoașterii faciale o piatră de temelie a strategiilor lor de a ține sub control comportamentele și activitățile publicului larg

 

 

 

Sursa – Pew Research Center

În ciuda acestor exemple, un nou sondaj Pew Research Center constată că majoritatea americanilor (56%) au încredere în agențiile de aplicare a legii pentru a utiliza aceste tehnologii în mod responsabil. O pondere similară a publicului (59%) spune că este acceptabil ca forțele de ordine să utilizeze instrumente de recunoaștere facială pentru a evalua amenințările de securitate în spațiile publice.

În același timp, sondajul constată că această acceptare relativ largă a utilizării recunoașterii faciale de către forțele de ordine nu se aplică în mod necesar altor entități care ar putea utiliza aceste tehnologii. Ponderi mai mici ale publicului spun că au încredere în companiile de tehnologie (36%) sau în agențiile de publicitate (18%) pentru a utiliza recunoașterea facială în mod responsabil. Și minoritățile ar considera acceptabil ca aceste instrumente să fie utilizate în scopuri precum urmărirea persoanelor care intră sau părăsesc clădirile de apartamente (36%), monitorizarea prezenței angajaților la un loc de business (30%) sau observarea modului în care oamenii sunt răspund la panouri publicitare în timp real (15%).

Aceste atitudini diferă, de asemenea, între grupurile demografice. De exemplu, o pondere substanțial mai mică a adulților tineri consideră că este acceptabil ca forțele de ordine să folosească recunoașterea facială pentru a evalua amenințările de securitate în spațiile publice în raport cu americanii mai în vârstă. În mod similar, cote mai mici de adulți negri și hispanici decât albi consideră că utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială de către oamenii legii este acceptabilă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.